Türkiye’de okul temizliği sektöründe yeni bir boyut

24

Kasım

Türkiye’de okul temizliği sektöründe yeni bir boyut

Türkiye’de okul temizliÄŸinin bilinçsiz yapıldığını ve hiç bir standardının bulunmadığını tespit eden WILCO kendi Ar-Ge departmanında geliÅŸtirdiÄŸi X-Line Okul adlı temizlik sistemiyle, Türkiye’deki okul temizliÄŸi sektörüne yeni bir boyut getiriyor.

BildiÄŸimiz üzere bulaşıcı hastalıkların en çok yayıldığı alanlar okullar. Bu sebeple, hem saÄŸlıklı ortamlarda eÄŸitim verilmesi hem de halk saÄŸlığının korunması açısından okul temizliÄŸi oldukça önem arzediyor. 

X-Line Okul ‘da, AB ’nin okul temizliği konusundaki standartlarını baz alıyor, bu sistemde, renk kodlarına göre malzeme kullanıyor ve bir okulun her birimini ayrı renklerde malzemelerle temizliyor. Böylece öğrencilere ve ailelere, yapılan temizliği denetleme fırsatı sunmuş oluyor.

X-Line Okul temizlik sisteminde temizlik ıslak deÄŸil, nemli yapılıyor. Zira ıslak temizlik, temizlemekten çok kirletiyor. Yani bakterilerin yayılmasını kolaylaÅŸtırıyor. Nemli temizlikte ise bakterilerin taşınması ve çapraz bulaÅŸmanın önüne geçilerek %100 hijyen saÄŸlanıyor. Özel dizayn edilmiÅŸ paspaslar, Almanya’dan getirilen özel makinalarda temizlenip, insan saÄŸlığına ziyan vermeyen, çevre dostu temizlik maddeleriyle nemlendiriliyor ve yaÅŸ mendil gibi paketleniyor. 

Ayrıca en önemli detaylardan biri, kullanılan bütün aletlerin ergonomik olması. Yani araçları, temizlik çalışanlarını, fiziken keyifsiz etmiyor ve yormuyor. Temizlik çalışanları, mikrofiber paspas bezini de başka silme bezlerini de bir defa kullanıp, temizlemeye gönderiyor. Her bez, türüne göre hiç bir zaman birbirine karıştırılmadan, değişik makinalarda yıkanıp, bir daha kullanıma hazır hale getiriliyor.

Wilco Group, bünyesinde barındırdığı Ä°lgi Sosyal Hizmetler ve Ä°lgi Tedarik Hizmetleri gibi ÅŸirketlerle, Türkiye'nin 65 il ve 450 ilçesinde faaliyet gösteriyor. Wilco Group'un yaygın hizmet ağı içinde, 2 bin 500 personel, kamu ve özel sektör kuruluÅŸlarına hizmet veriyor. Ä°stanbul’da Ä°ETT’ye ait toplu taşım araçlarının hijyenik temizliÄŸinin yüzde 70’ini gerçekleÅŸtiren Wilco Group, yurt çapında ise Ziraat Bankası ÅŸubelerinin temizliÄŸini, Devlet Tiyatroları ÅŸubelerinin ise hem temizlik hem de yardımcı personel temini hizmetini gerçekleÅŸtiriyor. 

Kaynak:

http://beylikduzu.com.tr/tr-TR/haberler/2246/okul-temizligi-sektorune-yeni-bir-boyut